Sidebar

05
ma, dec

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

077 Tegelen Kunst & Cultuur - In het museum zie je tentoonstellingen met hedendaagse keramische kunst. Er zijn drie wisseltentoonstellingen per jaar aanwezig, waarin het werk van moderne kunstenaars uit de regio, Nederland en daarbuiten centraal staat. Zo bewonder je er bijvoorbeeld het werk van Beatrijs van Rheeden, waarin naar voren komt hoe uitdagend en verrassend het maken van keramische kunst kan zijn. De veelzijdige vormen van keramische kunst bekijk je dus hier. 

De geschiedenis van keramische kunst
Het begin van de keramische kunst tot aan nu beleven, kan bij dit keramiekmuseum. De keramische kunst al vanaf het tijdperk van de Romeinen is er zichtbaar. In 100 na Christus ontdekken zij waarna zij zich richten op de productie van dakpannen. Deze dakpannen worden ook wel tegula’s genoemd, waar Tegelen nu haar naam aan te danken heeft. Ook zie je het werk met klei door de eeuwen heen tentoongesteld in het keramiekmuseum. Daarnaast leggen de medewerkers van het museum je graag uit wat de verschillende manieren zijn waarop je keramische kunst maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uit laten harden van het werk in een oven, of het dun uitsmeren van klei over een plaat. 

Het atelier van Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen
Naast het museum kun je ook een bezoek brengen aan het atelier van Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen. Hier kun je keramische kunst ontdekken, zien en maken. Er zijn demonstraties en workshops, zoals pottenbakken en het werken met een 3D printer. Deze 3D printer is overigens heel speciaal! Met deze printer kun jij namelijk jouw hoofd scannen en vereeuwigen in een keramisch kunstwerk. Hierbij kun je kiezen uit een buste of moderne kruik waarin jouw gezicht wordt verwerkt.

Beheerders gezocht banner